Xtrend infraroodsauna lage bloeddruk

De beste infrarood sauna voor de lage bloeddruk kopen aan de beste prijs? Kies voor de topkwaliteit infraroodsauna’s van X-Trend, de #1 expert in België.

Ontdek ons infraroodcabine gamma en modellen en vraag vrijblijvend onze prijzen met advies aan:

Infrarood Sauna X-Trend

Stap 1 van 2

X-Trend Infrarood Sauna
Infraroodcabines

Kan een Xtrend infraroodsauna helpen de bloeddruk onder controle te houden?

Hoge bloeddruk, ook wel “de stille moordenaar” genoemd, treft meer dan 50% van de volwassen bevolking.

De gevolgen voor het individu kunnen dodelijk zijn, vooral omdat er gewoonlijk geen duidelijke tekenen of symptomen zijn.

Onbehandelde hoge bloeddruk kan leiden tot hartziekten, beroertes en plotseling overlijden.

De oorzaken van hoge bloeddruk zijn talrijk, evenals de preventieve behandelingsmogelijkheden.
Biomedisch onderzoek heeft aangetoond dat veel van de oorzaken van hoge bloeddruk te behandelen zijn door veranderingen in de levensstijl.

Helpt een Xtrend infraroodsauna de bloeddruk te verlagen?

Xtrend infraroodsauna therapie pakt veel van de oorzaken van hoge bloeddruk aan en kan de bloeddruk zacht, effectief en veilig verlagen.

De unieke wisselwerking tussen het infrarode lichtspectrum en het cellulaire netwerk van het lichaam heeft een rechtstreeks effect op de vaatverwijding (de verwijding van de bloedvaten die de bloeddruk verlaagt).

Regelmatige blootstelling aan infrarood licht kan de bloeddruk verlagen bij mensen met een hoog risico op hartaandoeningen.


Naast biochemische veranderingen op cellulair niveau die de druk op de slagaders verminderen, gaat de Xtrend infraroodsauna therapie ook de oorzaken van hoge bloeddruk tegen:

  • Regelmatige sessies kunnen u helpen overgewicht te verliezen (zwaarlijvigheid is een van de vele oorzaken van hoge bloeddruk)
  • Brengt het lichaam in een staat van ontspanning en uit de stress reactie
  • Ontgift het lichaam van schadelijke gifstoffen (afkomstig van tabaks- en alcoholgebruik en chemische additieven die het lichaam binnendringen via voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan verzadigde vetten).

De Xtrend infraroodsauna is een uitgebreide behandelmethode voor mensen met hoge bloeddruk, en omdat er geen gebruik wordt gemaakt van hoge externe warmte zoals bij conventionele sauna’s, is hij ook veilig voor mensen met hoge bloeddruk.

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend


Wat is hoge bloeddruk? Inzicht in de functie van het hart

De bloeddruk is de kracht waarmee het bloed tegen de wanden van de bloedvaten drukt; deze wordt gemeten in millimeter kwik (mmHg).

Hoge bloeddruk betekent dat de druk in uw slagaders hoger is dan het veilige bereik waarbinnen uw hart optimaal kan werken om een stroom zuurstofrijk bloed te leveren die in overeenstemming is met de behoeften van het lichaam.

Overleven hangt af van het vermogen van de weefsels en organen van het lichaam om vers, zuurstofrijk bloed te ontvangen dat de bloedsomloop door het hele fysiologische netwerk kan transporteren.

Door het kloppen van het hart ontstaat druk die het bloed door de slagaders, aders en haarvaten stuwt. De door het hart gegenereerde druk is ritmisch en komt overeen met de slagen van het hart en de afstand tussen de slagen.

Bloeddruk is de combinatie van twee functies:

  1. Systolische druk, de samentrekking van de hartslag die druk creëert.
  2. Diastolische druk, de ontspanning tussen hartslagen om de bloedstroom van het hart naar de rest van het lichaam vrij te geven.

Wanneer uw hart slaat, trekken de bloedvaten die naar uw hart leiden voortdurend samen en ontspannen zich, waardoor een perfect evenwicht ontstaat voor een goede bloedstroom door het hele lichaam.

Twee getallen worden gebruikt om de bloeddruk weer te geven en te meten: het eerste is de systolische druk (samentrekking/hartslag), het tweede is de diastolische druk (ontspanning tussen de slagen).

Bijvoorbeeld: een waarde van 120/80 is een gezonde en normale bloeddrukwaarde. De 120 staat voor de systolische druk en de 80 voor de diastolische druk.

Hoge bloeddruk vertoont meestal geen uiterlijke tekenen of symptomen en staat bekend als de “stille moordenaar”; meer dan de helft van alle volwassenen boven de 20 jaar heeft hoge bloeddruk.

Hoge bloeddruk, ook wel hypertensie genoemd, kan alleen worden gemeten door de hartslag van een persoon te meten.

Het is belangrijk dat u uw bloeddruk regelmatig laat meten door een gezondheidsdeskundige om een gezond bloeddrukbereik te garanderen.

Voordat u uw bloeddruk laat meten, moet u langzaam en diep ademhalen om uw lichaam volledig te ontspannen. Om te bepalen of u een hoge bloeddruk hebt, moet u uw bloeddruk regelmatig laten meten om een patroon van voortdurend hoge bloeddruk op te sporen.

Als u vaak gestrest of angstig bent voor het resultaat, zal uw bloeddruk stijgen, wat leidt tot een onnauwkeurig resultaat. Regelmatig uw bloeddruk meten verhoogt de nauwkeurigheid van de test.

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend


Wat veroorzaakt hoge bloeddruk?

Er zijn tal van oorzaken voor hoge bloeddruk of hypertensie.

Artsen hebben twee soorten bloeddruk onderscheiden: primaire hypertensie en secundaire hypertensie.

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Voor veel volwassenen is er geen aanwijsbare oorzaak voor primaire hypertensie, hoewel levensstijl, gewicht, alcohol- en tabaksgebruik een rol spelen bij de ontwikkeling van de aandoening.

Primaire hypertensie ontwikkelt zich geleidelijk in de loop der jaren naarmate het lichaam zich aanpast aan de levensstijl van de persoon.

Secundaire hypertensie is het gevolg van een onderliggende aandoening, zoals een schildklierafwijking, een tumor in de bijnier of een andere ziekte in het lichaam.

Het kan ook worden veroorzaakt door medicatie, zwangerschap in het derde trimester of plotseling gebruik van illegale drugs.

Hoewel de oorzaken van deze vorm van hypertensie uiteenlopen, wordt zij gekenmerkt door een plotselinge stijging van de bloeddruk.

Leeftijd, geslacht en genetische aanleg kunnen iemand vatbaarder maken voor hoge bloeddruk, maar er zijn steeds meer aanwijzingen dat de keuzes die iemand in zijn dagelijks leven maakt, een directe invloed op zijn bloeddruk kunnen hebben.

Overmatig gebruik van alcohol, junkfood en sigaretten, in combinatie met een gebrek aan beweging en rust, blijkt een directe invloed te hebben op de bloeddruk.

Overeten wordt vaak gebruikt als een copingmechanisme om met de stress van het dagelijkse leven om te gaan. Stressreacties op uitdagingen en trauma’s in het leven zijn ook van invloed op hoge bloeddruk.

Bij secundaire hypertensie kan een onderliggende aandoening de bloeddrukniveaus van een persoon beïnvloeden.

Het is bemoedigend te weten dat het bepalen van een gezond bloeddrukbereik in de handen van het individu ligt.

Er zijn verschillende manieren waarop u hartaandoeningen als gevolg van hoge bloeddruk kunt voorkomen. Het verlagen van uw bloeddruk is heel goed mogelijk als u uw levensstijl op een paar punten aanpast.

Hier zijn een paar veranderingen die u vandaag kunt maken om uw bloeddruk te verlagen:

  • Eet een evenwichtige voeding met alle voedingsstoffen die uw lichaam nodig heeft om te functioneren.
  • Beperk uw alcoholgebruik
  • Minstens 3 keer per week 30 minuten bewegen
  • Stoppen met roken van tabak
  • Voedingsmiddelen met een hoog natriumgehalte (zout) uit uw voeding verwijderen (3)

Naast deze veranderingen in levensstijl is het ook nodig om ruimten en toestanden van ontspanning te vinden, de bloedsomloop te verbeteren, hemoglobine van zuurstof te voorzien en de vaatverwijding (de verwijding van de bloedvaten die de bloeddruk verlaagt) te verhogen.

De Xtrend infraroodsauna is een oase voor de gezondheid van het hart: hij verbetert de bloedsomloop, brengt het lichaam in een staat van ontspanning, geeft het zuurstof en verhoogt de vaatverwijding om de bloeddruk te verlagen.

Bovendien leidt Xtrend infraroodsauna-therapie tot intense transpiratie, zodat u uw zorgen kunt wegzweten en tegelijkertijd uw bloeddruk kunt verlagen.


Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Wat doet een Xtrend infraroodsauna met het lichaam?

Xtrend infraroodsauna’s maken gebruik van de krachtige effecten van het infrarode lichtspectrum op het menselijk lichaam om een hele reeks gezondheidsvoordelen teweeg te brengen, waaronder verlaging van de bloeddruk.

Biomedisch onderzoek heeft uitgewezen dat het infrarode lichtspectrum de celregeneratie stimuleert en de mitochondriale activiteit verhoogt, en de bloedsomloop verbetert door de bloedvaten te verwijden.

Wanneer u de Xtrend infraroodsauna binnengaat, wordt uw lichaam aan alle kanten doordrongen door de warme tonen van het onzichtbare licht.

Het infrarode lichtspectrum is onzichtbaar, maar wordt kinetisch als warmte waargenomen. Infrarood licht is in staat om voorbij de eerste opperhuid door te dringen tot in het zachte weefsel van het lichaam.

Het menselijk lichaam bestaat uit meer dan 50 biljoen cellen, die elk mitochondriën huisvesten. Mitochondriën zijn gevoelig voor alle licht, maar vooral voor het infrarode lichtspectrum.

De krachtcentrale van elke cel reageert door het infrarode licht via ATP om te zetten in salpeterzuur, dat wordt gebruikt om de hemoglobine in het lichaam te supersatureren.

De hartslag stijgt wanneer de vers geoxydeerde bloedcellen als rivieren door het lichaam beginnen te stromen naar de plaatsen van de ontsteking. Een verbeterde bloedcirculatie vermindert ontstekingen en daardoor pijn.

Inzicht in het mechanisme van de interactie tussen het infrarode lichtspectrum en het fysiologische netwerk van het lichaam onthult de invloed ervan op de bloeddruk en het vermogen om deze te verlagen.

Vasodilatatie, de expansie van bloedcellen, treedt op als reactie op het infrarode lichtspectrum dat door de eerste opperhuid dringt, waardoor Xtrend infraroodsauna therapie een krachtig en doeltreffend middel is om de bloeddruk te verlagen.

Hoe helpt een Xtrend infraroodsauna therapie de bloeddruk te verlagen en uiteindelijk hartziekten te voorkomen?

De cellulaire reactie op de blootstelling aan de infrarode golflengten, gecombineerd met de verhoogde inwendige temperaturen, zorgt ervoor dat de bloedcellen zich verwijden, waardoor de drukkracht op de slagaders afneemt.

Mensen met hoge bloeddruk mogen zich niet blootstellen aan de hoge temperaturen van conventionele sauna’s en stoombaden, die de meeste warmtetherapieën ontoegankelijk maken.

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

De Xtrend infraroodsauna vereist niet veel warmte van buitenaf, waardoor het een ideale oase is voor mensen die lijden aan hoge bloeddruk.

De genezende werking van de Xtrend infraroodsauna is niet afhankelijk van externe warmte, maar van loutere blootstelling aan het lichtspectrum.

De temperatuur in de Xtrend infraroodsauna kan worden ingesteld op 100 graden en heeft nog steeds een krachtig effect op de bloedvaten van het lichaam. Beschouw de Xtrend infraroodsauna eerder als een lichtbad dan als een verwarmde ruimte.

Het lichaam in slaap wiegen in de warme gloed van infrarood licht is een ontspannende manier om de vruchten te plukken van matige lichaamsbeweging zonder de risico’s.

De behandeling van hypertensie is niet alleen gebaseerd op het verminderen van de druk op de slagaders, maar ook op het vermogen van een persoon om uit de stressrespons te stappen en in een toestand van ontspanning te komen waarin de bloeddruk kan worden verlaagd en binnen een gezond bereik kan blijven.

Xtrend Infraroodsauna
Xtrend infraroodsauna

Stress

Stress, een oorzakelijke factor van hoge bloeddruk: wie regelmatig naar de Xtrend infraroodsauna gaat, vindt een toestand van ontspanning waarin de bloeddruk blijvend kan worden verlaagd.

Het komt erop neer dat mensen die aan hoge bloeddruk lijden, een manier moeten vinden om uit de stressreactie te geraken en in een toestand van ontspanning te komen waarin de bloeddruk automatisch daalt.

Hoewel er een groot aantal oorzaken voor hoge bloeddruk zijn, weten medici nu dat verhoogde stressreacties direct en indirect van invloed zijn op de bloeddruk.

Als reactie op dagelijkse stress, zoals verkeer, deadlines, overwerk, ouderschap, slaapgebrek en interne toxines, schakelt het lichaam over op de overlevingsmodus (vecht of vlucht, ook bekend als sympatische dominantie van het autonome zenuwstelsel).

Op korte termijn zal de stressrespons geen ziekte in het lichaam veroorzaken. Langdurige stressreacties veroorzaken ziekten in het lichaam, waaronder hoge bloeddruk en uiteindelijk hartziekten.

Het is noodzakelijk voor de mens om van sympathische dominantie terug te keren naar een toestand van kalmte en ontspanning (parasympathische dominantie) waarin de bloeddruk kan worden verlaagd.

De zachte warmte van de Xtrend infraroodsauna nodigt het lichaam uit om zijn stressreactie te overwinnen en terug te keren naar een staat van ontspanning.

Een ontspannen lichaam heeft een lagere meetbare bloeddruk.

Regelmatig gebruik van een Xtrend infraroodsauna (3 keer per week gedurende ten minste 15 minuten) verlaagt de bloeddruk bij volwassenen met primaire hypertensie.

De Xtrend infraroodsauna staat er ook om bekend het lichaamsgewicht te reguleren, wat een oorzaak is van hoge bloeddruk, en de infraroodsauna ontgift het lichaam doeltreffend van schadelijke verontreinigende stoffen.

Xtrend infraroodsauna ontgifting

Xtrend Infrarood sauna’s ontgiften het lichaam van giftig voedsel met een hoog gehalte aan verzadigde vetten: schop het junk food voorgoed uit je systeem

De biogeneeskunde kan de negatieve effecten van levensmiddelen met een hoog gehalte aan verzadigde vetten op de bloeddruk meten.

Helaas zit fast food vol met additieven die giftig zijn voor het lichaam en kunnen leiden tot gewichtstoename, waardoor de stress op het lichaam toeneemt.

Xtrend Infraroodsauna’s werken met warmte die het lichaam van binnenuit verwarmt. Deze stralende infraroodwarmte veroorzaakt overvloedig zweten en ontdoet het lichaam van schadelijke verontreinigende stoffen.

Giftige chemicaliën uit voedsel veroorzaken een interne stressreactie in het lichaam waardoor de bloeddruk stijgt. Ontgifting van het lichaam door zweten leidt tot interne homeostase en verlaagt zo de bloeddruk.

In combinatie met een gezonde voeding vermindert de Xtrend infraroodsauna het overgewicht dat het lichaam met zich meedraagt (een oorzakelijke factor voor hoge bloeddruk) en ontgift zij het lichaam.

Xtrend Infraroodsauna therapie verlaagt de bloeddruk door stress te verminderen en de bloedvaten te verwijden.

Bovendien verbetert regelmatig gebruik van de Xtrend infraroodsauna de bloedsomloop, vermindert het overgewicht en ontdoet het het lichaam van schadelijke chemicaliën uit bewerkte voedingsmiddelen.

Xtrend infraroodsauna therapie

Xtrend Infraroodsauna therapie: misschien een veilige en effectieve manier om de bloeddruk te verlagen.

Regelmatige behandeling met een Xtrend infraroodsauna verlaagt de bloeddruk veilig en doeltreffend tot een gezond normaal peil.

Het mechanisme achter deze doeltreffende techniek is veelzijdig. Het verlaagt niet alleen de bloeddruk, maar pakt ook veel van de oorzakelijke factoren van hoge bloeddruk aan.

Als u of iemand die u liefheeft lijdt aan hoge bloeddruk en deze wil verlagen, overweeg dan Xtrend infraroodsauna therapie als een effectieve methode.

Regelmatig bezoek aan een Xtrend infraroodsauna verlaagt de bloeddruk eenvoudigweg door blootstelling aan het infrarode lichtspectrum.

De reactie van de cellen op de infrarode stralen begint in de eerste ogenblikken na het betreden van de sauna met de stimulatie van een verhoogde vaatverwijding, een noodzakelijk proces in de bloedsomloop dat de bloeddruk verlaagt.

Naast het directe effect van het infrarode lichtspectrum op het cellulaire netwerk om de bloeddruk te verlagen, pakt het ook enkele van de onderliggende oorzaken van hypertensie aan: Stress, zwaarlijvigheid en gifstoffen.

Van Xtrend infraroodsauna’s is aangetoond dat ze stress verminderen, bijdragen tot gewichtsverlies en het lichaam zachtjes van een toestand van stress terugvoeren naar ontspanning.

De stralingswarmte van een Xtrend infraroodsauna is veilig voor mensen met een hoge bloeddruk, aangezien het proces is gebaseerd op de absorptie van lichtstralen en niet op een extreme toename van externe warmte.

De Xtrend infraroodsauna vergt weinig of geen inspanning van de gebruiker, is aangenaam en ontspannend, verlaagt actief de bloeddruk en vermindert het risico op hart- en vaatziekten.